CSR

DENT ESTET vede în implicarea socială mai mult decât o tendinţă actuală, prezentă din ce în ce mai des în cadrul companiilor naţionale şi multinaţionale.

“Nouă ne pasă” – Programul de Responsabilitate Socială DENT ESTET
Ne place să fim medici dentişti, iar creşterea zâmbetelor sănătoase de la vârstă fragedă asigură un zâmbet frumos și sănătos la maturitate. Tocmai din acest motiv, din 2008 ani avem grijă de zâmbetele a peste 20.000 de copii!
Programul social “Nouă ne pasă” s-a născut din pasiunea pentru stomatologie şi responsabilitatea pe care o avem, ca şi lideri de piaţă, pentru educarea oamenilor spre o sănătate orală optimă. Sub umbrelă “Nouă ne pasă” continuăm pas cu pas construirea unei societăţi care să zâmbească mai mult!

Programe de informare și prevenție pentru pacienții adulţi
Conceptul de minimă intervenţie a cunoscut o definire a principiilor în anul 2002, în cadrul adunării generale a FDI World Dental Federation, şi are în vedere prevenţia cariilor dentare şi asigurarea unei minime intervenţii asupra danturii.

Clinicile DENT ESTET şi-au propus să se implice social prin informarea întregii populaţii, prin apariţii mass-media, conceptelor care ne semnalează importanţă majoră a profilaxiei dentare în scopul prevenirii şi minimizării problemelor dentare, respectiv abordarea cauzalităţii şi nu doar tratarea simptomatologiei afecţiunii carioase.
Suntem convinşi că aceasta este cea mai bună soluţie pentru educarea şi implementarea unui stil de viaţă adecvat, natural, orientat către sănătate, prevenţie şi echilibru.

Alege corect din prima
Acesta este sloganul umbrelă sub care desfășurăm și investim în campanii de informare a pacienților edentați care au nevoie de implant dentar cum să aleagă specialistul și clinica dentară în cazul unei intervenții stomatologice complexe, cât de importantă este viziunea unei echipe multidisciplinare, care sunt riscurile la care se expun în cazul eșecului procedurii de implantare dentară etc.

Implant Connect
În România, doar 30% dintre adulți au toți dinții naturali, fapt ce plasează țara noastră printre ultimele locuri în Uniunea Europeană în ceea ce privește sănătatea dentară. În spatele acestor statistici se află accesul dificil la informații de încredere, teama de stomatolog, lipsa soluțiilor financiare și chiar neconștientizarea nevoii de tratament.

Pe de altă parte, progresele din domeniul stomatologiei ne oferă astăzi soluții avansate de reconstrucție a zâmbetului, astfel încât pacienții noștri pot beneficia de zâmbet nou într-un timp scurt, fără durere și fără grija costurilor datorită soluțiilor financiare pe care le oferim.

De aceea, am creat ImplantConnect, un program unic de informare și educare pe tema implanturilor dentare. Aflat deja la a doua ediție, o premieră în România, are rolul de a responsabiliza pacienții în alegerea celor mai bune servicii atunci când vine vorba de reabilitarea zâmbetului.

În cadrul evenimentului, participanții au discutat deschis cu specialiștii implantologi ai clinicii despre opțiunile pe care le au și au avut ocazia unică de a urmări în timp real o operație complexă de implant dentar.

First Step to Excellence în Dentistry – primul program de internship pentru studenți
În anul 2011 am lansat primul program de Internship din România destinat studenţilor la medicină dentară. Astfel, le-am oferit mai multor studenţi ocazia de a învăţa de la cei mai buni medici certificaţi în afara graniţelor tehnici moderne de tratament şi de a lucra împreună cu aceştia în cadrul clinicilor DENT ESTET. Premiul cel mare a constat în primirea celui mai bun dintre studenţi în echipa de specialişti a clinicii, participarea la cel mai important congres de medicină dentară din lume organizat la New York şi înscrierea sa într-un program continuu de cursuri în ţară şi în afara graniţelor.
Această iniţiativă este reluată periodic pentru a stimula studenţii la medicină dentară şi pentru a le arăta o perspectivă asupra stomatologiei întâlnită în puţine cazuri în România.

Programe de informare și prevenție pentru copii și adolescenți

Parteneriat cu Fundaţia „Heart of Hope”
Prin programele de voluntariat dezvoltate de Fundaţia Heart of Hope, specialiştii în medicină dentară pediatrică din cadrul clinicii DENT ESTET 4 Kids sprijină copiii cu dizabilităţi neuropsihice sau cei care provin din familii disfuncţionale. Aceştia beneficiază gratuit de tratamente stomatologice, igienizare şi profilaxie.

Din anul 1998, Fundaţia „Heart of Hope” în parteneriat cu mai multe organizaţii non – profit din America, printre care şi „Medical Team Internaţional” – una dintre cele mai mari organizaţii non profit de pe coasta de NV din America – au oferit copiilor din centrele de plasament sau familiilor disfuncţionale asistenţă stomatologică gratuită.
Parteneriat cu Fundaţia „Salvaţi Copiii”

Copiii defavorizaţi beneficiază gratuit de tratamente stomatologice, igienizare şi profilaxie. Periodic, porţile clinicii DENT ESTET 4 Kids se închid pentru pacienţi şi se deschid pentru cazurile sociale.

De asemenea, prin participarea în ultimii 8 ani la evenimentul caritabil „Festivalului Brazilor de Crăciun”, organizat de Fundaţia „Salvaţi Copiii”, clinicile DENT ESTET au susţinut ajutorarea copiilor defavorizaţi din România.
De 1 iunie sărbătorim împreună cu Asociaţia Învingem Autismul

Ziua Copilului am dedicat-o cauzei copiilor autişti, fiind alături de cei din Asociaţia Învingem Autismul, care oferă terapie de recuperare pentru copii care suferă de această afecţiune. Copiii beneficiază de tratamente stomatologice din partea DENT ESTET 4 Kids şi se bucură de vizita echipei şi a mai mai multor personajelor de poveste. În plus, toate încasările din 1 iunie de la DENT ESTET 4 Kids sunt donate anual centrului.

Echipa DENT ESTET 4 Kids este specializată în relaţionarea şi comunicarea cu copiii, iar cei ce suferă de autism sunt printre cei care aleg în mod special clinica datorită tehnologiei şi medicilor specialişti la care au acces, asigurând astfel reuşita tratamentului acestor copii.

Dental Care Parenting – workshop gratuit pentru părinţi și copii
De 7 ani susținem sesiuni educaţionale gratuite pentru părinţi prin Dental Care Parenting, ajungând în prezent la cea de-a 15-a ediţie. Chiar dacă programul este destinat în special părinţilor şi axat pe educarea acestora în ceea ce priveşte igiena dentară a copilului şi soluţiile de prevenţie şi tratament, workshop-ul are şi o componentă pentru micuţi. Aceştia sunt învăţaţi de către specialişti în comunicarea cu copiii, prin joacă şi folosindu-se un limbaj adecvat, cât de importantă este sănătatea lor dentară. La final, Zâna Măseluţă îi consultă pe micuţii pacienţi, explicându-le totodată părinţilor măsurile care trebuie urmate pentru fiecare caz în parte.

Programe educaţionale pentru copiii şi adolescenţii din școli și grădinițe
Începând din luna aprilie 2009, DENT ESTET a lansat două Programe Educaţionale adresate grădiniţelor şi şcolilor, intitulate „Să creştem zâmbete sănătoase” şi „Zâmbeşte frumos, Trăieşte frumos!”, la care s-au adăugat ulterior programele pentru adolescenţi “New Moon Smile Revolution” şi “Your Smile, Your Choice!” Scopul acestor programe este de a pregăti copiii pentru vizita la stomatolog şi de a învăţa, atât copiii, cât şi adolescenţii, regulile de igienă dentară şi principiile unei alimentaţii sănătoase.

Programul Educaţional pentru copii „Să creştem zâmbete sănătoase”
În cadrul programului „Să creştem zâmbete sănătoase” clinica DENT ESTET 4 Kids asigură copiilor din grădiniţe şi şcoli, în mod gratuit, o primă vizită de acomodare – HAPPY VISIT – şi un program educaţional ce are loc “În vizită la Zâna Măseluţă”. Astfel, cei mici au posibilitatea de a se juca cu scaunul stomatologic, de a învăţa tehnicile de periaj corect, de a juca scenete menite se îi ajute să se acomodeze cu rolul de micuţ pacient şi, nu în ultimul rând, de a beneficia de o consultaţie dentară completă. Înscrierea este accesibilă oricărei grădiniţe, programul fiind urmat până la ora actuală de peste 80 de grădiniţe din București și Timișoara.

Programul Educaţional „Zâmbeşte frumos, Trăieşte frumos!”
Cel de-al doilea program educaţional, „Zâmbeşte frumos, Trăieşte frumos!” presupune educarea pre-adolescentilor şi adolescenţilor cu privire la importanţa unui zâmbet sănătos şi implicit estetic, prezentarea fiind concepută sub formă interactivă şi percepută de către tineri ca fiind interesantă şi atractivă. De asemenea, informăm părinţii asupra beneficiilor unei intervenţii minim invazive timpurii, diminuând sau chiar evitând intervenţiile dificile, invazive şi dureroase ale unei danturi ce prezintă afecţiuni netratate la timp.

Proiectul New Moon Smile Revolution
Acesta a fost primul program destinat adolescenţilor din şcoli. Campania s-a desfăşurat în perioada martie-aprilie 2009 cu sprijinul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti şi a vizat iniţial circa 3.000 de elevi din clasele V -VIII din 10 şcoli generale bucureştene însă, datorită interesului manifestat şi de alte şcoli, în final numărul acestora a ajuns la 18. În cadrul campaniei, cei 10 medici specializaţi în stomatologie pentru copii au vorbit deschis cu elevii de gimnaziu despre alimentaţie, respiraţie, aparatele ortodontice, riscurile aduse de fumat etc.

Your Smile, Your Choice!
Campania „Your Smile, Your Choice!” a fost lansată în toamna anului 2012, odată cu deschiderea primei clinici pentru adolescenţi (10-17 ani) din Europa: DENT ESTET 4 Teens, şi constă în acţiuni de informare, dar şi de evaluare a problemelor dentare ale adolescenţilor, vizând peste 2500 de elevi.

Extrem de importantă la această vârstă este şi intervenţia ortodontică, în cazul prezenţei anomaliilor dento-maxilare. Aparatele ortodontice purtate la această vârstă au rezultate spectaculoase, ştiut fiind faptul că ţesutul dentar este încă în formare. De aceea, unul din obiectivele noastre este de a informa adolescentul, atât asupra opţiunilor şi avantajelor purtării aparatului orthodontic, dar şi asupra riscurilor şi efectelor negative care vor apărea în cazul în care nu se intervine ortodontic la timp.